Antena Căutare

Descoperire EPOCALĂ în Mexic. Întreaga istorie S-AR PUTEA SCHIMBA, dacă se confirmă!

Descoperirea unui turn de cranii umane în Ciudad de Mexico pune la îndoială informațiile despre istoria aztecilor, informează publicația britanică The Independent, citând o relatare publicată de Reuters

Descoperirea unui turn de cranii umane în Ciudad de Mexico pune la îndoială informațiile despre istoria aztecilor, informează publicația britanică The Independent, citând o relatare publicată de Reuters.

Această afirmație vine în contextul în care peste 675 cranii de bărbați, femei și copii au fost descoperite de arheologi în urma unei cercetări care durează de un an și jumătate.

Potrivit experților, structura ar face parte din Huey Tzompantli, un turn de cranii, invocat de scrierile conchistadorilor spanioli care au cucerit Mexicul.

Unul dintre cei care au menționat această structură a fost Andres de Tapia, un soldat spaniol care a luptat alături de Hernán Cortés la cucerirea Mexicului, în 1521, a declarat pentru Reuters arheologul Raul Barrera. De Tapia a scris că aceasta ar fi conținut mii de cranii, astfel că arheologii sunt încrezători că vor mai descoperi cranii, pe măsură ce săpăturile vor avansa.

Descoperirea are însă și un aspect care i-a bulversat pe arheologi. Dacă până în prezent s-a crezut că aceste cranii aparțineau războinicilor uciși în luptele inter-tribale de dinainte de sosirea spaniolilor, prezența unor cranii de femei și de copii printre acestea pare să nu mai susțină respectiva ipoteză.

"Ne așteptam să găsim doar (cranii de) bărbați, evident tineri, așa cum erau războinicii, pentru că despre femei și copii nu crezi că ar merge la război. Am descoperit ceva cu adevărat nou, o premieră la Huey Tzompantli", a declarat Rodrigo Bolanos, un antropolog care face parte din echipa de cercetare.

Consiliile şi şcolile au decis! Părinţii ai căror copii întârzie la şcoală în mod repetat vor fi amendaţi... S-a OTRĂVIT ÎN DIRECT. o vloggeriță din China a mușcat dintr-o plantă otrăvitoare crezând că este Aloe Vera...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x