Antena Căutare

Die Presse: Companiile chineze se orienteaza catre Romania si Bulgaria pentru a intra pe piata UE

Romania si Bulgaria devin tot mai mult capete de pod pentru companiile chineze care cauta in Europa locatii pentru facilitati de productie cu acces bun la piata Uniunii Europene, titreaza cotidianul Die Presse.

Marile companii chineze gasesc locatii pentru fabrici in Romania sui Bulgaria, unde salariile nu sunt mai mari decat in regiunile dezvoltate de pe coasta de Est a Chinei. China reuseste, astfel, sa intre pe usa din dos pe piata din Uniunea Europeana.

Compania chineza Great Wall Motors construieste cu un partener bulgar o fabrica in orasul Loveci, din nordul Bulgariei. In urma investitiei de 80 de milioane de dolari, fabrica ar putea ajunge sa produca aproximativ 50.000 de autovehicule din categoria SUV.

In Romania, compania Shantuo investeste 20 de milioane de dolari intr-o fabrica pentrru asamblarea de tractoare.

China este interesata si de proiecte de infrastructura energetica si de transport. Banca Chineza pentru Dezvoltare a promis finantari generoase pentru dezvoltarea generarii de energie eoliana in Romania.

Fostul reactor nuclear de la Cernobil, acoperit cu un nou sarcofag de beton... Angela Merkel o promoveaza pe Carla Bruni-Sarkozy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x