Două zboruri Air France spre Paris au fost redirecționate după o alertă cu bombă

Două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă şi au aterizat în siguranţă pe aeroporturi din SUA şi Canada.

www.thedailybeast.com

Două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă şi au aterizat în siguranţă pe aeroporturi din SUA şi Canada.

La cinci zile după sângeroasele atacuri de la Paris, un avion a fost redirecționat spre Salt Lake City, la puțin timp după decolarea sa din Los Angeles, în timp ce al doilea, care plecase din Washington, a fost trimis spre Halifax, în Canada.

Ambele avioane — zborul 65 cu plecare din Los Angeles și zborul 55 cu plecare din aeroportul Washington-Dulles — au aterizat fără probleme.

'Avioanele au făcut obiectul unor amenințări anonime după decolare. Ca măsură de precauție și pentru a efectua toate controalele de securitate necesare, Air France a decis să solicite devierea ambelor aparate de zbor', a explicat Air France într-un comunicat.

'Autoritățile locale sunt pe cale să efectueze inspecții complete ale aparatelor, pasagerilor și bagajelor', a indicat compania aeriană, adăugând că o anchetă este în curs de desfășurare pentru identificarea 'sursei apelului apelului telefonic'.

Pe rețelele de socializare, mai multe postări au relevat desfășurarea unui important dispozitiv polițienesc așteptând avionul francez pe aeroportul din Utah. 'Acesta a fost deviat spre Salt Lake City din cauza unui incident de securitate', a explicat pentru CNN o sursă a Agenției federale americane de aviație, potrivit agerpres.ro.

Acest incident intervine într-un context extrem de tensionat la nivel mondial. Atentatele de vineri seara de la Paris s-au soldat cu 129 de morți, iar Rusia a confirmat marți că un atentat cu bombă se află la originea catastrofei avionului Airbus 321 în Peninsula Sinai, de pe 31 octombrie, cu 224 de persoane la bord. Cele două atacuri au fost revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic.

Sursa: agerpres.ro

Citeşte şi:

Împuşcături în nordul Parisului: Mai mulți polițiști au fost răniţi în timpul asaltului

ȘASE ATACURI TERORISTE LA PARIS. 132 de morți, 83 de răniți grav, 132 victime ușoare. FILMUL ATENTATELOR

Povestea sfâșietoare a tinerilor români decedați în atacurile teroriste de la Paris! Au lăsat în urmă un copil de trei ani: ”Era acasă, cu bunica!”

Ultimele știri