Rar mai auzim şi despre succesul românilor din străinătate! Irina Drăgan este un exemplu sau cel puţin aşa ar trebui. A făcut ceea ce niciun american în ţara lui nu a putut: a fost desemnată cel mai bun student al anului
Foarte multă muncă, perseverenţă, încredere şi un pic de noroc este reţeta succesului unei tinere românce care studiază acum medicină dentară la Tufts University din Boston, Statele Unite. Irina Drăgan a câştigat anul acesta premiul pentru cel mai bun student român din America de Nord, în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate.
Dacă vă întrebaţi de ce a ales SUA: "Pe parcursul facultăţii am avut posibilitatea să vizitez mai multe universităţi din acelaşi domeniu din Europa, dar majoritatea programelor de rezidenţiat cereau o experienţă de minim doi ani în stomatologie generală. Universităţile din SUA au fost mai uşor accesibile din această perspectivă şi eram destul de hotărâtă pe domeniul în care vroiam să mă specializez. Anul acesta am devenit specialist în Parodontologie, după ce am absolvit în cadrul Tufts University din Boston, Facultatea de Medicină Dentară. În cadrul aceluiaşi program, am urmat în paralel cursurile şi am efectuat un proiect de cercetare pentru a obţine şi un Master în Ştiinţe Dentare, în cadrul aceleaşi universităţi. Momentan sunt Asistent Universitar la Tufts şi îmi împart timpul între facultate şi practica privată, limitată la Parodontologie şi Implantologie", a declarat Irina pentru Adevărul.
Irina este originară din Buzău, finalizând studiile liceale la Colegiul Național „B.P. Hașdeu”. În 2009 a absolvit cursurile Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București.
Articolul continuă după reclamă
Dacă ar putea să aleagă din nou, ar lua aceeaşi decizie. Este sigură că toate s-ar întâmpla exact la fel şi îi îndeamnă pe studenţii români să aibă încredere în ei, dar şi curaj să plece.
"Cred că ar trebui să fie încrezători în capacităţile lor intelectuale, să fie pregătiţi că o să urmeze momente dificile pe care s-ar putea să fie nevoiţi să le înfrunte singuri, fără familie şi prieteni. Cel mai important, să se întoarcă acasă măcar o dată pe an, să îşi reîncarce bateriile şi să ţină legătura cu familia, dar mai ales cu prietenii. Îmi este tare drag să revin acasă şi să mă văd cu prieteni vechi, să povestim. Pare că timpul a stat în loc", a mai spus Irina.