Antena Căutare

Drapelul britanic a stranit proteste violente in Irlanda de Nord

Steagul Marii Britanii continua sa incinga spiritele in Irlanda de Nord. Sute de oameni nemultumiti ca autoritatile locale vor sa arboreze drapelul britanic doar la ocaziile speciale au devastat tot ce le-a iesit in cale. Aproape 30 de politisti au fost raniti in timpul protestelor.

Manifestantii au aruncat cu pietre in politisti si chiar au incendiat o masina pentru a-si arata nemultumirea. Oamenii legii au fost nevoiti sa foloseasca tunuri cu apa ca sa-i potoleasca pe protestatari.

Protestele se tin lant de mai bine de o luna. Sute de oameni au fost arestati sau raniti pana acum. In spital au ajuns si politisti, peste 30 doar ieri.

Manifestantii au pus stapanire pe centrul orasului si spun ca nu au de gand sa se linisteasca pana cand consiliul nu va renunta la ideea de a arbora steagul britanic in fata primariei doar de sarbatori.

Politicieni din Belfast, Dublin si Londra vor incerca sa gaseasca saptamana viitoare o solutie pentru oprirea protestelor.

VIDEO: Flashmob muzical intr-un centru de somaj din Spania... Al Qaida a dat un ultimatum Parisului dupa interventia militara din Mali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x