Căutare Live

E jale în Italia! După Milano, coronavirusul se răspândește și în zona de sud a Peninsulei

Autorităţile italiene au informat marţi despre primul caz de coronavirus înregistrat în sudul ţării, la o femeie originară din Bergamo, la nord-vest de Milano, care se afla în vacanţă la Palermo, Sicilia.

Primul caz de coronavirus înregistrat în sudul Italiei

Profimedia

Preşedintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a confirmat într-un comunicat că femeia a ajuns la Palermo "înainte de starea de urgenţă (pentru coronvirus) decretată în Lombardia". Femeia se afla în Sicilia cu un grup de prietene când a prezentat simptome similare cu cele ale noului coronavirus.

Cum te infectezi cu coronavirus, de fapt! Semne, simptome și măsuri de prevenție

În momentul de faţă ea este internată şi plasată sub observaţie la secţia de boli infecţioase a spitalului Cervello din Palermo. Femeia "este conştientă şi nu prezintă condiţii deosebite de îmbolnăvire".

Echipele medicale efectuează de asemenea teste soţului şi tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pacienta în ultimele zile. Mostrele examinate de spitalul din Palermo vor fi trimise imediat spitalului Spallanzani din Roma, unde vor fi realizate alte teste.

Coronavirus în România: Premierul, avertisment de ultimă oră pentru români! Ce a anunțat

Focarul de coronavirus se află în nordul Italiei: 7 morți și peste 200 de cazuri de îmbolnăviri

Focarul de coronavirus din Italia afectează mai ales regiunile din nord, mai concret Lombardia, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de contagiune, şi Veneto.

Noul coronavirus a infectat cel puţin 231 de persoane în această ţară, printre care au fost raportate şi 7 decese, în rândul unor persoane în vârstă sau prezentând diferite afecţiuni.

„Copilul meu de şapte ani nu are nevoie să ştie ce este acela un travestit!" Părinţi scandalizați de invitatul adus... Scriitorul Juan Eduardo Zúñiga, cunoscut pentru „Trilogia Războiului Civil”, a murit la vârsta de 101 ani...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri