Antena Căutare

Fidel Castro implineste astazi 85 de ani

Fidel Castro, fostul presedinte cubanez implineste astazi 85 de ani. Fostul lider de la Havana se confrunta de mai multi ani cu grave probleme de sanatate. Din aceasta cauza, in 2008 el a fost nevoit sa predea conducerea tarii, fratelui sau mai mic, Raul.


Fidel Castro a venit la putere in anul 1959, cand fortele sale de gherila din Sierra Maestra l-au alungat pe dictatorul sprijinit de americani, Fulgencio Batista.

In timpul guvernarii sale, Fidel Castro a "supravietuit" unui numar de noua presedinti americani si a suportat 50 de ani de ostilitati din partea SUA.

In 2006 el a suferit o operatie de urgenta la intestin si de atunci nu si-a mai revenit complet niciodata.

Declinul sau fizic a fost evident cand, la un Congres al Partidului Comunist din aprilie, el a aparut intr-un scaun cu rotile si a avut nevoie de ajutor pentru a urca pe scena.

Acum un an, Fidel Castro a reaparut in public si a lansat o campanie de avertizare a lumii la un posibil holocaust nuclear generat de miscarea SUA impotriva Iranului.

In prezent, batranul Fidel Castro are grija de un mai vechi prieten de-al sau, presedintele venezuelean Hugo Chevez, care se trateaza in Cuba de o forma rara de cancer.

Scurgere de petrol in Marea Nordului, provocata de o conducta a companiei Shell... Polonia: Un mort si zeci de raniti, in urma unui accident feroviar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x