Antena Căutare

Forumul e-G8 aduce cele mai importante nume din online la Paris

Liderii din domeniul internetului se intalnesc in Paris pentru forumul e-G8, ce va dura doua zile, organizat de presedintele francez, Nicolas Sarkozy, conform BBC.

Sarkozy a organizat pentru prima oara forumul e-G8 in Paris. Evenimentul va aduce laolalta cele mai importante personaje din lumea internetului.

Seful Facebook, Mark Zuckerberg, fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales si reprezentantul Google, Eric Schmidt se afla printre oamenii importanti care vor vorbi la eveniment.

Criticii evenimentului sustin ca e-G8 are ca scop "impartirea controlului asupra internetului" unor companii si guverne. In replica, presedintele Sarkozy a declarat ca statele sunt supuse vointei populatiei, inclusiv statele in care se desfasoara revolutii alimentate de puterea internetului.

"Revolutia pe care o reprezentati este una pasnica. Nu a luat nastere pe terenul de lupta, ci in universitati", a declarat Sarkozy.

Totusi, a continuat presedintele, tarile nu pot ramane impasibile la continutul internetului. "Lumea in care traim nu este un univers paralel unde legile, regulile morale si chiar legile de baza care guverneaza societatea nu se aplica."

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Rusia vrea un "cal troian" in sistemul european de gaze... Tripoli, orasul cel mai intens bombardat de NATO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x