Antena Căutare

Fost ministru croat: 4 ani de inchisoare, pentru deturnare de fonduri

Fostul ministru croat al Apararii, Berislav Roncevici, a primit patru ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat pentru deturnare de fonduri. Oficialul a fost judecat de un tribunal din Zagreb, in cazul achizitionarii unor camioane militare, informeaza AFP.

Roncevici si fostul sau adjunct, Ivo Bacici, au fost gasiti vinovati de abuz de putere. Cei doi au statului croat un prejudiciu de 1,4 milioane de euro, suma pe care vor fi nevoiti sa o restituie.

Oficialii au achizitionat 39 de camioane militare, in schimbul sumei de 4,7 milioane de euro, de la compania italiana Iveco. Achizitia a fost realizata prin intermediul unui concesionar croat, fara sa organizeze licitatie.

In timpul procesului, Roncevici si Bacici au pledat nevinovat si au afirmat ca vehiculele propuse in cadrul licitatiei respinse nu respectau criteriile tehnice. Cei doi oficialii au posibilitatea de a face apel.

Berislav Roncevici a fost ministru al Apararii in perioada 2003-2008. Ulterior, el a detinut functia de ministru al Afacerilor Interne.

WikiLeaks: Romania, o posibila ruta pentru un transport de echipament interzis catre Iran... Coreea de Sud face manevre militare. Nord-coreenii ameninta ca vor ataca din nou!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x