Antena Căutare

Fost premier francez: Dezechilibrul in cuplul franco-german este periculos

Dezechilibrul in cuplul franco-german este „periculos”, considera fostul premier francez Laurent Fabius, exprimandu-si regretul fata de reducerea influentei franceze si consolidarea celei germane, conform AFP.

Cuplul franco-german este fundamental dar el nu poate functionar durabul decat pe baza egalitatii. Or, din cauza slabirii pozitiei franceze si consilidarii celei germane, acesta a devenit dezechilibra. Este periculos", a apreciat fostul premier francez.

„Totusi nu sunt deloc de acord cu formularile agresive pe care le-am auzit recent impotriva Germaniei", a adaugat oficialul.

„Politica dupa modelul Bismarck", „ordine germana", sunt caracterizari ale clasei politice franceze pentru politica lui Merkel. Acestea au reanimat, cateodata chiar violent, sentimente germanofobe, mai ales in randul socialistilor.

Cat despre politica europeana ce ar trebui urmata, Fabius considera „excelent" faptul ca „tarile isi confrunta previziunile economice cu cele ale Comisiei Europene pentru a ajunge la ipoteze comune" inainte de a stabili bugete nationale.

De asemenea, oficialului i se pare „la fel de necesar ca fiecare stat membru sa isi prezinte proiectul de buget partenerilor inainte de adoptarea lui in cadrul sedintelor publice" ale parlamentelor nationale.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Alegeri in Egipt: Islamistii, peste 65% in primul tur... Drepturi pentru imigranti in California...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x