Antena Căutare

Fostul reactor nuclear de la Cernobil, acoperit cu un nou sarcofag de beton

Consortiu francez Novarka, format din Bouygues si Vinci, construieste un nou sarcofag la Cernobil, pentru a se reduce riscul unor scurgeri radioactive, a anuntat purtatoarea de cuvant a centralei nucleare, unde, in 1986, a avut loc un accident, informeaza AFP.


Centrala nucleara de la Cernobil, aflata la aproximativ 100 de kilometri nord de Kiev, a fost teatrul celei mai importante catastrofe nucleare din istorie. Reactorul 4 al centralei ucrainene a explodat in aprilie 1986, contaminand o buna parte a Europei, dar in special Ucraina, Belarus si Rusia.

Ramasitele reactorului la care s-a produs accidentul au fost acoperite, in 1986, cu o sapa de beton, dar aceasta instalatie, care a fost construita in graba, este fisurata si nu poate fi considerata sigura.

Noua incinta de izolare, cu o inaltime de 108 metri si o greutate de 20.000 de tone, va fi asamblata pe un teren din apropierea reactorului. Ulterior, aceasta va fi impinsa deasupra vechii sape.

Valoarea proiectului se va ridica la 870 de milioane de euro, potrvit ultimelor evaluari ale Guvernului ucrainean.

IMAGINI SOCANTE / Educatie cu bataia la o scoala din Siria... Die Presse: Companiile chineze se orienteaza catre Romania si Bulgaria pentru a intra pe piata UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x