Live acumObservator 16
Prime Time 20:30X Factor

Franta isi trimite la Bucuresti ministrii pentru a discuta despre problema romilor

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls si ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri in Romania pentru a discuta situatia tiganilor si a aborda problema "la sursa", a declarat ieri presedintele Francois Hollande, potrivit AFP.

"De miercuri, ministrul de Interne si ministrul Afacerilor Europene vor fi in Romania pentru ca aceasta problema sa fie tratata la sursa", a declarat Hollande la postul de televiziune privat TF1.

"Nu putem accepta ca aceste populatii sa fie alungate din tara lor, mutate" si sa vina in Franta "pentru a se refugia in conditiile in care nu pot sustine o activitate economica", a adaugat presedintele francez.

"Sunt 15.000 de romi in Franta, nu au venit in patru luni. Ministrul de Interne si-a facut tema: a aplicat deciziile justitiei si in acelasi timp a relocat (romii) in masura in care este posibil sau i-a repatriat in tara de origine", a mai spus Hollande.

In ultimele saptamani, in Franta, sute de tigani au fost evacuati din taberele ilegale de catre politie, provocand proteste din partea reprezentantilor romilor, a asociatilor si a unui partid de stanga.

Citeste si Jurnalul!

Recomandari