Antena Căutare

Franța și Germania au comemorat 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial

Preşedinţii Franţei şi Germaniei au comemorat, împreună, 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial, în care cele două ţări au purtat bătălii sângeroase. François Hollande şi Joachim Gauck au afirmat că lumea de astăzi, sfâşiată, încă, de atâtea conflicte, trebuie să înveţe din greşelile care au dus la conflictul din 1914

Preşedinţii Franţei şi Germaniei au comemorat, împreună, 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial, în care cele două ţări au purtat bătălii sângeroase. François Hollande şi Joachim Gauck au afirmat că lumea de astăzi, sfâşiată, încă, de atâtea conflicte, trebuie să înveţe din greşelile care au dus la conflictul din 1914 .

Întâlnirea a avut loc în ziua în care s-au împlinit 100 de ani de când Germania a declarat război Franţei. Astăzi, 17 şefi de stat şi de guvern, între care şi preşedintele României, participă la comemorarea unui secol de la invadarea Belgiei de către imperiul german.

Cei doi preşedinţi au pus, simbolic, piatra de temelie a unui muzeu care va păstra amintirea miilor de vieţi pierdute fără rost.

Detalii, pe Observator.tv

Tragedie în CHINA! Cutremur cu magnitudinea de 6,1: Cel puţin 175 de persoane au murit... Cutremur devastator în China: 370 de morți şi 1900 de oameni au fost răniţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x