Căutare Live

Fumul produs de incendiile din Australia va traversa întreaga planetă. Avertismentul experților NASA: ”Va cauza o răcire sau încălzire a atmosferei”

Incendiile devastatoare care au pârjolit Australia au lăsat în urmă nu doar milioane de animale carbonizate, ci și un fum ce va traversa, în perioada următoare, întreg Pământul, atrag atenția experții agenției spațiale NASA. 

Fumul produs de incendiile din Australia va traversa întreaga planetă. Avertismentul experților NASA: ”Va cauza o răcire sau încălzire a atmosferei”

Incendiile de vegetație care au pârjolit sudul Australiei luni de zile au lăsat în urmă un fum gros, ce s-a extins deasupra Pacificului, iar acum ar urma să traverseze întreg Pământul.

Conform experților de la NASA, fumul a traversat deja jumătate din suprafața planetei, iar efectele acestuia s-au văzut cel mai bine în Noua Zeelandă, care a fost puternic afectată de fum, acesta cauzând probleme severe ale calității aerului și a întunecat vârfurile munților.

Australia, cel mai dureros loc de pe pământ. Încă un pompier a pierit în lupta cu focul

De asemenea, orașele mari din Australia, inclusiv Sydney, Melbourne, Canberra și Adelaide s-au confruntat cu niveluri periculoase de fum în aerul pe care cetățenii îl inspiră.

”Ne așteptăm ca fumul să facă cel puțin un circuit întreg în jurul globului”, transmite stația spațială americană.

Incendiile devastatoare din Australia au provocat furtuni generate de foc, ceea ce a determinat trimiterea fumului în stratosferă până la 17,7 kilometri altitudine.

Odată ajuns în stratosferă, fumul poate traversa mii de kilometri de la sursă, afectând condițiile atmosferice globale”, explică Nasa.

Românii din Australia iau viață de la capăt. O lume sfârşită încearcă să renască din cenuşă

Agenția spațială a spus că studiază efectele fumului la această altitudine pentru a vedea dacă acesta va cauza „o răcire sau încălzire a atmosferei”.

Nu mai puțin de 28 de oameni au pierit în urma incendiilor devastatoare din Australia, iar o jumătate de miliard de animale au sfârșit carbonizate.

Calitatea scăzută a aerului a amânat o oră începutul calificărilor AusOpen. O jucătoare a abandonat din cauza problemelo... Mareşalul Haftar părăseşte Moscova fără să semneze acordul privind un armistiţiu în Libia...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri