Germania accepta acordarea unor ajutoare bilaterale europene Greciei

Germania va accepta acordarea unor ajutoare bilaterale europene pentru Grecia, a anuntat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, fara a preciza insa daca Berlinul va face parte dintr-un astfel de mecanism, relateaza AFP.


Oficialul german a precizat ca Atena are si posibilitatea de a cere un imprumut de la Fondul Monetar International. "Grecia are, de altfel, (...) posibilitatea legala de a beneficia de ajutoare din partea FMI".

Vineri, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut liderilor europeni sa aprobe "cat mai rapid" crearea unui mecanism de ajutorare a Greciei, care va fi constituit dintr-un "sistem de imprumuturi bilaterale coordonate" in cadrul Zonei Euro, fara a exclude insa o contributie financiara din partea FMI.

O decizie in privinta Greciei ar urma sa fie luata in cadrul summitului sefilor de stat si de guvern din UE, care se vor intalni joi si vineri, la Bruxelles.

sursa:Hotnews
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri