Antena Căutare

Grecia, in alerta: Au fost depistate zeci de cazuri de MALARIE!

Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor (KEELPNO) din Grecia a avertizat ca malaria ar putea reveni in aceasta tara, la 38 de ani dupa ce a fost eradicata.

Potrivit KEELPNO, 40 de cazuri de malarie au fost depistate in Grecia in primele sapte luni ale acestui an. In sase dintre aceste cazuri, persoanele infectate nu au calatorit in alte tari unde boala este endemica. Numarul este similar celui de anul trecut, cand apogeul a fost atins in septembrie, informeaza Mediafax. In anii precedenti, au fost inregistrate intre 30 si 50 de cazuri in total, dar aproape toate la persoane care au calatorit in alte tari unde malaria este inca prezenta.

KEELPNO a atribuit cresterea numarului de cazuri de malarie conditiilor climatice, tantarilor si afluxului mare de imigranti. Toti acesti factori au determinat centrul sa emita o avertizare cu privire la posibila revenire a bolii in Grecia.

Premiera dupa al doilea Razboi Mondial: Bundeswehr, autorizata sa intervina pe teritoriul Germaniei... Panica: Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade in Indonezia ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x