Antena Căutare

Negocieri "dure" intre Grecia si FMI. Reprezentantii Fondului cer noi taieri salariale

Liderii coalitiei care guverneaza Grecia nu au reusit sa se puna de acord asupra pachetului de masuri de austeritate care ar trebui sa salveze tara de la faliment. Grecia trebuie sa reduca cheltuielile cu aproximativ 12 miliarde in urmatorii doi ani. 

Grecia nu scapa de austeritate. Oficialii eleni si reprezentantii FMI poarta "negocieri dure" privind un nou pachet de masuri, care vizeaza perioada 2013 - 2014.

Negocierile privind masurile de economisire a peste 11,5 miliarde de euro "sunt foarte dificile si vor continua". "Facem tot posibilul pentru a reduce costul acestor masuri pentru categoriile cele mai defavorizate", a spus Yannis Stournaras, ministrul elen de Finante, citat de Antena 3.

Potrivit unor surse ministeriale, oficialul s-ar fi opus cererii FMI de reducere a salariilor din sectorul public, desi reprezentantul Fondului, danezul Poul Thomsen, a insistat ca economiile sa fie obtinute prin noi "taieri salariale".

In ultimii doi ani, salariile din sistemul public au scazut cu 25-40%. Daca negocierile dintre Grecia si FMI vor fi finalizate, statul elen va primi o noua transa de ajutor, in valoare de 31.5 miliarde de euro.

foto: whatisthedebtceiling.org

UPDATE! Un microbuz cu romani, implicat intr-un accident in Italia! Trei morti si sase raniti... Cum a fost ”piratata” Banca Frantei? Cu parola 123456...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x