Antena Căutare

Guvernul Greciei ramane, Papandreou a primit increderea Parlamentului

Guvernul Greciei a scapat cu bine de testul de incredere din Parlament. Cabinetul Papandreou ramane astfel in functie, in ciuda zvonurilor privind demisia premierului, informeaza AFP.

Toata Europa a asteptat cu infrigurare votul de incredere de la Atena. In cazul unui esec, Guvernul ar fi cazut iar dezastrul financiar nu ar mai fi putut fi evitat.

Premierul elen a declarat ca intentioneaza sa inceapa negocierile cu toate partidele in vederea formarii unei coalitii de guvernare. Astazi liderul de la Atena se va intalni cu presedintele Greciei pentru a discuta acest subiect.

Giorgios Papandreou a trecut cu bine cel mai dificil examen al carierei sale politice. Aseara tarziu, Parlamentul elen i-a mai acordat o sansa premierului grec in incercarea sa de a rezolva situatia dezastruoasa in care se afla tara sa.

In discursul tinut inaintea votului, Papandreou a avertizat asupra faptului ca organizarea alegerilor anticipate ar fi o catastrofa pentru Grecia.

Presedintele de sedinta a anuntat ca 153 dintre cei 298 de deputaþi prezenti au votat in favoarea guvernului, in timp ce impotriva au votat 145 de parlamentari.

Cu toate astea, premierul elen a anuntat ca este dispus sa demareze discutiile despre formarea unui nou guvern de unitate nationala, indiferent de cine va fi ales la conducerea sa.

Chiar si asa, situatia Greciei ramane una extrem de dificila, mai ales dupa ce noua transa a imprumutului international a fost suspendata din cauza referendumului. Premierul a anuntat ca se va intalni cu seful statului ca sa gaseasca o solutie pentru deblocarea ajutorului financiar.

Foto: Intactimages / EPA

Hackerii Anonymous marcheaza ziua de 5 noiembrie. Vezi cum!... Inundatii catastrofale in Franta: 3 morti si 600 de persoane evacuate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x