Compania energetică Burisma Holdings a fost în centrul încercărilor lui Trump din iulie anul trecut de a presa autorităţile ucrainene să anunţe o investigaţie pentru corupţie împotriva celor doi Biden, un efort care a dus la declanşarea procedurii pentru demiterea preşedintelui de către Camera Reprezentanţilor, sub acuzaţiile de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.
Trump neagă că ar fi făcut ceva greşit cerând oficialilor ucraineni să investigheze relaţia lui Hunter cu Burisma. Nu există dovezi legate de ilegalităţi comise de cei doi Biden, care resping acuzaţiile de corupţie ale lui Trump.
Firma Area 1 Security din California a identificat atacul de hacking împotriva Burisma şi l-a asociat cu agenţia rusă de informaţii militare GRU. Grupul de hackeri cunoscut sub numele de “Fancy Bear”, sau “APT28”, a atacat în 2016 Comitetul Naţional Democrat, în cadrul unei operaţiuni de perturbare a alegerilor, potrivit investigatorilor americani.
”Se poate vedea că acest atac începe să semene cu ceea ce am văzut în 2016”, a spus Oren Falkowitz, directorul general al Area 1, într-un interviu.
Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii, Oficiali ai Agenţiei pentru Securitate Naţională a Statelor Unite şi ai Departamentului pentru Securitate Internă au refuzat să comenteze.
Burisma nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.
O sursă apropiată Burisma a declarat că site-ul companiei a fost ţinta mai multor tentative de atacuri în ultimele şase luni, dar nu a oferit detalii.
Nu este clar ce date doreau să fure hackerii, potrivit Area 1, dar aceştia ar fi putut să obţină comunicaţii ale sau despre Hunter Biden, care a fost director între anii 2014 şi 2019. O scurgere de date furate ar putea influenţa procesul pentru demiterea lui Trumo şi alegerile prezidenşiale din 2020.
Area 1 a aflat că Rusia este interesată deB după ce produsul său de scanare pentru securitate a emailului a identificat dovezi online suspecte, inclusiv ”domenii capcană”, respectiv site-uri care imită serviciile legale de email utilizate de filialele Burisma.
Datele publice legate de înregistrarea domeniilor analizate dde Reuters arată că hackerii au creat domeniile capcană între 11 noiembrie, ziua care a precedat primele audieri publice organizate de democraţi pentru demiterea lui Trump, şi 3 decembrie, ziua care a precedat preluarea investigaţiei de către Comisia Judiciară din Camera Reprezentanţilor.
Area 1 a anunţat că a descoperit că GRU a avut ca ţintă două filiale ale Burisma – KUB Gas şi Esko Pivnici – precum şi CUB Energy, care era afiliată companiei, utilizând domenii identice pentru a păcăli angajaţii să îşi ofere parolele de email.
Burisma şi filialele sale au acelaşi server de email, potrivit Area 1, ceea ce înseamnă că o breşă de securitate la o companie le putea expune pe toate.
Raportul nu a oferit indicii legate de modul în care Area 1 a ajuns la concluzia că domeniile identice au fost create de GRU.
Oficiali ai serviciilor de informaţii americane au emis avertismente că Rusia lucrează pentru a interveni în alegerile din noiembrie 2020. Trump doreşte să fie reales, iar Biden este unul dintre principalii oponenţi, dintr-o duzină de democraţi care vor să obţină nominalizarea din partea partidului lor.
Un purtător de cuvânt al lui Biden, Andrew Bates, nu a comentat direct raportul realizat de Area 1, dar a afirmat într-un email: ”Orice preşedinte care nu a încurajat în mod repetat intervenţiile străine de acest tip ar condamna imediat acest atac asupra suveranităţii alegerilor noastre”.
Sursa : news.ro
Explozie în Spania, într-o zonă în care locuiesc mii de români! Este stare de alertă! O persoană a murit! VIDEO... Armata siriană: Avioane israeliene au atacat baza aeriană T4 din provincia Homs...