Cunoscuta grupare de hackeri Anonymous a anunțat în cursul zilei de sâmbătă, potrivit unui mesaj publicat pe pagina lor oficială de Twitter, faptul că a spart site-ul fsb.ru, adică site-ul serviciului secret al Rusiei. Acesta a fost indisponibil nu doar sâmbătă, ci și duminică.
Ce au anunțat hackerii de la Anonymous după ce au spart site-ul FSB al serviciilor secrete din Rusia
Gruparea Anonymous pare mai decisă ca niciodată să îndrepte „armele” către Rusia și către Vladimir Putin, cel care a declanșat războiul din Ucraina.
În cursul zilei de sâmbătă, pe pagina oficială de Twitter a cunoscuților hackeri, a apărut un mesaj prin care era anunțat faptul că site-ul fsb.ru a fost spart și nu mai poate fi accesat. Postarea a devenit imediat virală și a stârnit numeroase reacții în rândul internauților.
FSB este Serviciul Federal de Securitate și este, de fapt serviciul secret al Federației Ruse și totodată succesorul KGB-ului. Înființat în anul 1995, acesta are sediul central la Moscova. Potrivit celor de la wikiepdia.ro, principalele responsabilități ale FSB sunt în interiorul țării și includ contra-inteligență, securitate internă și de frontieră, contra-terorism și supraveghere, precum și investigarea altor tipuri de infracțiuni grave și încălcări ale legii federale.
În anul 1998, Boris Elțîn l-a numit pe Vladimir Putin, veteran al KGB, director al FSB. Nu durat mult și acesta a realizat o reorganizare masivă a instituției.
Nu este pentru prima oară când hackerii de la Anonymous recurg la un asemenea gest.
După ce au închis site-ul canalului de televiziune rusesc RT și au obținut date confidențiale ale Ministerului Apărarii din Rusia, hackerii de la Anonymous au mers mai departe cu atacurile și au reușit să spargă inclusiv baza de date a Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia și să facă publice toate informațiile ascunse.
Hackerii de la Anonymous nu s-au oprit aici, ci au publicat documente în care sunt specificate datele invaziei rusești, dar și hărțile cu țintele militarilor trimiși de Putin în Ucraina.
„Documentele preluate de la trupele ruse arată că războiul din Ucraina a fost aprobat pe 18 ianuarie și că planul inițial de a lovi Ucraina presupunea un atac între 20 februarie și 6 martie”, au scris hackerii pe contul lor de Twitter.
Motivul pentru care Vladimir Putin a apărut înconjurat de stewardesele companiei Aeroflot într-un nou discurs. Mesajul a... Un băiat de 11 ani a fugit din Ucraina și a mers singur până în Slovacia! Avea un rucsac și un număr de telefon scris pe...