Potrivit acestora, hidroxiclorochina nu are niciun efect în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus, motiv pentru care cercetătorii britanici au decis stoparea unui mare studiu ce cercetat folosirea medicamentului anti-malarie hidroxiclorochina pe pacienții cu Covid-19.
”Am analizat datele și am concluzionat că nu există nicio dovadă al unui efect pozitiv al hidroxiclorochinei la pacienții spitalizați cu Covid, astfel că am decis să oprim imediat înscrierea pacienților la tratamentul cu hidroxiclorochină”, a spus Martin Landray, profesor la Oxford University care este co-lider al studiului clinic RECOVERY.
Coronavirus în România, 5 iunie 2020. Live Update. Noi decese, în rândul pacienților cu COVID-19! La cât a ajuns bilanțul
”Acesta nu este un tratament (pentru Covid-19)”, a adăugat el.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a suspendat „temporar” studiile clinice cu hidroxiclorochina pe care le realizează cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție, după ce un studiu apărut în Lancet arată că medicamentul ar presupune un risc crescut de deces pentru pacienţii de COVID-19 spitalizați.
Donald Trump a declarat că ia hidroxiclorochina
Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, la mijlocul lunii mai, că ia hidroxiclorochină ca măsură preventivă împotriva coronavirusului.
Medicamentul a fost promovat în unele cercuri - cele mai multe conservatoare - atât ca o măsură preventivă, cât şi ca mijloc de a reduce simptomele şi de a ajuta pacienţii să se recupereze după virus.
Ce ți s-a întâmplat, dacă ai folosit modul Incognito! Compania Google, dată în judecată! Se cer despăgubiri de miliarde ... UE urmează să-şi redeschidă frontierele interne până la sfârşitul lui iunie şi să ridice restricţiile de călătorie din i...