Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

India blochează cursele internaţionale de avioane, iar premierul Modi cere indienilor să stea acasă pentru a preveni extinderea coronavirusului

India va bloca accesul în ţară a curselor internaţionale de avioane, iar premierul Narendra Modi a cerut indienilor să stea acasă şi să evite panica la cumpărături, pentru a preveni extinderea epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Într-un discurs susţinut joi seara, Modi a spus populaţiei ”să nu îşi părăsească locuinţele decât pentru lucuri esenţiale” şi a cerut naţiunii ca duminică să se plaseze într-o carantină auto-impusă.

Apelul premierului Modi a avut loc la scurt timp după anunţarea suspendării sosirii oricăror curse internaţionale în ţară, începând din 22 marite, ora 20:01 GMT.

Modi a mai cerut indienilor să nu mai cumpere sub imperiul panicii, asigurându-i că nu va exista un deficit de produse esenţiale.

Apelul premierului a avut loc în timp ce retailerii au spus că au dificultăţi să satisfacă cererea, consumatorii fiind grăbiţi să îşi facă stocuri de alimente.

”Asistăm la un volum fără precedent al comenzilor în toate oraşele din India”, a spus Hari Menon, director general al retailerului online de produse de băcănie BigBasket.

Asia de Sud, dens populată, a scăpat aproape neafectată de epidemia de coronavirus, în comparaţie cu alte regiuni ale lumii.

Dar numărul noilor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus din India, Pakistan şi Sri Lanka sunt în creştere, totalul din regiune apropiindu-se de 700. Numărul deceselor din regiune este şase.

Autorităţile sunt îngrijotate că aceste ţări ar putea fi afectate în mod special dacă virusul va începe să se răspândească în comunitate, din cauza stării proaste a facilităţilor medicale şi a infrastructurii.

Sursa : news.ro

Recomandari