Antena Căutare

Inundatii in Italia: Venetia, sub ape in proportie de 70%

E prapad la Venetia. Orasul "plutitor" e acum sub ape, de-a binelea. A turnat cu galeata ieri noapte, iar de dimineata italienii s-au trezit cu apa pana la brau. Nu pe canele ci chiar in celebra Piata San Marco

Piata San Marco, faimoasa in toata lumea, aleile dimprejur, ticsite de magazine de lux si zona istorica Canareggio, toate sunt sub apa. Spre disperarea localnicilor, dar si a turistilor care isi doreau o zi de plimbare relaxanta in orasul de pe apa.

Intre strazile Venetiei si canalele pe care plutesc gondolele nu mai e nicio diferenta. Cei care s-au incumetat sa strabata orasul, si-au luat cizmele de cauciuc.

Nivelul apei a urcat, in unele locuri si cu un metru si jumatate in cateva ore. Asa ca multe terase au disparut in lacul aparut peste noapte.

Comerciantii s-au ales cu pagube serioase. Potrivit estimarilor, e cea de-a 6-a mare inundatie ce a lovit Venetia, din 1872.

Ploile au adus mari necazuri si italienilor din alte regiuni ale Peninsulei. Orasul Genova, de asemenea, a fost paralizat din cauza viiturii, iar in Liguria, 200 de oameni au fost evacuati.

Israel: Au fost lansate obuze de artilerie spre Siria pentru prima data in ultimii 39 de ani... Proteste violente in Polonia: Sute de extremisti s-au luat la bataie cu fortele de ordine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x