Antena Căutare

Iranul, lovit de un cutremur puternic, în apropierea centralei nucleare. Sunt cel puțin șapte victime

În plin conflict politic cu Statele Unite, Iranul a fost lovit de un cutremur puternic, în apropierea centralei nucleare de la Bushehr. Primul bilanț arată că sunt cel puțin șapte victime, persoane rănite în urma seismului.

Iranul, lovit de un cutremur puternic, în apropierea centralei nucleare. Sunt cel puțin șapte victime Galerie
Cutremur în Iran

Şapte persoane au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea 4,5 produs miercuri dimineaţă în regiunea sud-vestică a Iranului, unde se află centrala nucleară de la Bushehr, şi care s-a soldat cu pagube materiale foarte limitate, potrivit presei locale, relatează AFP.

La câteva ore după cutremur, autorităţile nu au raportat daune la centrala nucleară.

Citește și:

Ultimul mesaj transmis de pilotul avionului prăbușit în Iran ar putea dezlega misterul tragediei! „Atacul terorist nu este exclus”

Imaginea unui nou război? Zeci de avioane de luptă americane complet armate, fotografiate decolând de pe o bază militară: „Suntem gata”

Seismul, produs la o adâncime de 10 kilometri, a zguduit o zonă aflată la 17 kilometri sud-est de oraşul Borazjan, la ora locală 06:49 (03:19 GMT), potrivit site-ului Institutului american de geofizică (USGS). Cutremurul a fost resimţit în localitatea Bushehr, unde se află centrala nucleară cu acelaşi nume, potrivit agenţiei de presă iraniene Irna.

Iranul, lovit de un cutremur puternic, în apropierea centralei nucleare. Sunt cel puțin șapte victime

Cutremur în Iran

Citat de televiziunea de stat iraniană, Jahanguir Dehghani, directorul general al celulei de criză din provincia Bushehr, a declarat că '7 persoane au fost rănite în urma acestui seism', dintre care trei au părăsit deja spitalul.

În ceea ce priveşte daunele materiale, televiziunea de stat menţionează doar 'fisuri la unele clădiri'.

Cutremurul s-a produs la două săptămâni după ce un seism cu magnitudinea 5,1 a lovit aceeaşi zonă, fără a produce victime sau pagube semnificative.

Centrala Bushehr, care produce 1.000 de megawaţi, a fost construită de Rusia după mai mulţi ani de întârzieri, şi deschisă oficial în septembrie 2011.

În 2016, companiile ruseşti şi iraniene au început să construiască alte două reactoare de 1.000 de megawaţi la Bushehr. Se preconizează că lucrările la acestea vor dura 10 ani.

Ea este cea mai bătrână femeie din lume! Ce vârstă a împlinit femeia care s-a îndrăgostit de viață... Atenţionare de călătorie emisă de MAE - În Australia se menţine pericolul privind incendiile de vegetaţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x