Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Scenă dramatică în Italia! "Băiețelul face cu mâna. Adio!" O familie își ia rămas bun de la UN sicriu, băgat de militari în camionul de armată

Crematoriile sunt pline, firmele de pompe funebre au rămas fără sicrie, iar oamenii își plâng morții într-o durere ce pare fără margini. Nordul Italiei a devenit un cimitir, căci la fiecare jumătate de oră un cadavru este incinerat. Sunt părinții, bunicii, frații sau surorile răpuse de coronavirus. O scenă dramatică a fost surprinsă în localitatea San Pietro, în timp ce militarii încărcau sicriele în camioanele armatei pentru a fi arse.

Scene dramatice în nordul Italiei. Sicriele morților de coronavirus sunt luate de camioanele armatei

Profimedia

Personalul militar și medical al Armatei, împreună cu carabinierii, transportă sicriele morților de coronavirus cu șase camioane. Italia a decis ca cei decedați de coronavirus să fie arși fără alte ceremonii de înmormântare. Instituțiile par că nu mai fac față, sistemul medical este în colaps, iar în Peninsulă continuă să moară zilnic sute de suflete.

Un băiețel ținut în brațe de tatăl său face cu mâna. În față curții, un camion al armatei e plin de sicrie. Scenele din nordul Italiei sunt tragice.

Scenă dramatică în Italia! "Băiețelul face cu mâna. Adio!" O familie își ia rămas bun de la UN sicriu, băgat de militari în camionul de armată

Foto: Profimedia

Italia, doborâtă de coroanvirus. Sub cele patru scânduri ale sicrielor sunt părinți, bunici și oameni dragi

Roberta Caprin, responsabilă la Generali Bergamasca, cea mai mare agenţie funerară din provincie, a povestit pentru o publicație italiană despre dificultatea și durerea de a lucra la Bergamo în ultimele săptămâni, cu numărul de decese care nu se mai oprește.

"Nimeni nu și-ar fi imaginat așa ceva. O familie mi-a cerut să merg sub balconul lor, pentru că sunt în carantină și să le duc sicriul cu persoana dragă decedată, pentru a-și lua rămas bun. Nu sunt doar numere sub acele "patru scânduri", sunt părinți, bunici, frați, oameni pe care familia nu i-a mai văzut de când au fost luați de medici la spital. Și pe care nu îi vor mai vedea niciodată", a mai spus tânăra.

Scenă dramatică în Italia! "Băiețelul face cu mâna. Adio!" O familie își ia rămas bun de la UN sicriu, băgat de militari în camionul de armată

Foto: Profimedia

Citește și: "În Bergamo nu mai sunt sicrie. Morții sunt așezați fără a fi îmbrăcați, din cauza riscului mare de infecție." Situație dramatică în Italia, din cauza coronavirusului

Camioanele armatei continuă să care sicriele la crematorii din alte regiuni

"Am avut 330 de morţi aici în oraş. În biserica cimitirului există 112 sicrie care aşteaptă îngroparea. Facem o înmormântare la fiecare jumătate de oră şi redirecţionăm morţii către crematoriile din Emilia Romagna", explică consilierul pentru serviciile de la cimitirul din Bergamo, Giacomo Angeloni.

Numărul morților de Covid19 în Italia se apropie de 7.000

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a ajuns marţi la 6.820, crescând cu 743 în ultimele 24 de ore, astfel că se infirmă tendinţa scăderii acestuia de la o zi la alta remarcată în ultimele două zile, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli.

A continuat creşterea semnificativă şi a numărului cazurilor confirmate, încă 5.249 fiind înregistrate în acest timp, faţă de 4.790 în intervalul de 24 de ore precedent, astfel că numărul total al cazurilor cunoscute de COVID-19 a ajuns în Italia la 69.176.

Citește și: Medic în lacrimi: "Ni s-a spus să-i lăsăm să moară pe cei bătrâni!" Sistemul medical din Spania, în topul celor mai bune din lume, este în colaps

S-au vindecat până în prezent 8.326 de persoane, iar din cele 54.030 de cazuri active 28.697 sunt tratate la domiciliu şi 21.937 persoane sunt internate, dintre care 3.396 în unităţile de terapie intensivă.

Lombardia este în continuare regiunea cea mai afectată, cu 30.703 cazuri şi 4.178 de decese.

Recomandari