Antena Căutare

Lumea a intrat in 2013! Cele mai mari orase s-au intrecut in focuri de artificii

Anul Nou a fost intampinat cu sperante de mai bine pe intreaga planeta. In marile orase ale lumii, oamenii au iesit in strada pentru un pahar de sampanie iar cerul a fost luminat de grandioase focuri de artificii. Ca de obicei, startul l-a dat metropola australiana, Sydney, urmata de Hong Kong, Dubai, Berlin sau Londra. Orasul Sydney a gazduit, ca in fiecare an, o petrecere uriasa, dupa unul dintre cele mai impresionante spectacole pirotehnice din lume. Maestra de ceremonii a fost chiar Kylie Minogue.

Sapte tone de artificii au pus la bataie autoritatile locale pentru spectacolul care a durat 12 minute si a fost coordonat de 45 de specialisti. Costurile s-au ridicat la peste 6,8 milioane de dolari.

In Noua Zeelanda, petrecerea incepuse cu doua ore mai devreme. Mii de oameni au urmarit in strada focul de artificii de la Sky Tower, cea mai inalta cladire din emisfera sudica.

Intr-o cu totul alta ambiata, in Japonia, clopotele unui templu din Tokio au batut de 108 ori, pentru a curata omenirea de pacate, asa cum spune traditia. De Revelion, cerul marilor orase ale Chinei a fost brazdat de spectaculoase focuri de artificii, la Hong Kong, Shanghai sau Beijing.

Si tot cu artificii a debutat, intr-un mod extravagant, anul 2013 in Dubai. Cea mai inalta cladire din lume, turnul Burj Khalifa, a parut pur si simplu incendiat se spectacolul uluitor. Sute de mii de spectatori au privit show-ul din Dubai.

Anul Nou a fost intampinat spectaculos si in Europa.

La Berlin, sute de mii de oameni au aplaudat traditionalul spectacol de artificii de la poarta Brandenburg. Petrecerea a continuat cu un mare concert, cu multe vedete internationale.

Turnul Eiffel din Paris a stralucit, ca de fiecare data, la intrarea in noul an. Mai ales indragostitii au preferat atmosfera romantica a capitalei pentru a sarbatori Revelionul.

Si la Londra, Anul Nou a fost intampinat cu un grandios foc de artificii, indata dupa cele 12 batai de la miezul noptii ale orologiului din Turnul Parlamentului, Big Ben. Iar capitala scotiana, Edinburgh, a fost si ea scena unui mare spectacol luminos, aplaudat de zeci de mii de oameni.

Anul Nou a fost asteptat cu nerabdare la New York si in alte orase nord-americane. Aceasta dupa uriasa petrecere de la Rio de Janeiro, unde doua milioane de oameni au dansat samba pe plaja Copacabana.

De la Vatican, Papa Benedict al XVI-lea i-a indemnat pe credinciosi sa-si indrepte atentia spre faptele bune, chiar daca cele rele sunt "mai galagioase". Suveranul pontif a celebrat, ieri, traditionala slujba de multumire de la sfarsitul fiecarui an. "Violenta si nedreptatile devin mai usor stiri, in timp ce gesturile de iubire si de servire a celorlalti raman adesea in umbra", a spus Papa. El a subliniat ca oamenii nu trebuie sa se multumeasca doar cu stirile auzite, ci sa-si faca timp sa mediteze asupra lor. Suveranul pontif va oficia, astazi, liturghia de Anul Nou, urmata de mesaje de felicitare in mai multe limbi, printre care si cea romana.

Lumea a intrat in 2013. Antena 1 va ureaza "La Multi Ani" si un An Nou Fericit!... Coasta de Fildes: Cel putin 60 de persoane au murit intr-o busculada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x