Antena Căutare

Marile companii Apple si Google ne pun in pericol dreptul la intimitate?

Competitia dintre cele doua mari companii Google si Apple privind noile harti 3D pe care acestea vor sa le ofere, pun in pericol drepturile persoanelor la intimitate. In dorinta lor de a oferi imagini cat mai detaliate, companiile au achizitionat avioane spion, echipate cu tehnologie avansata, capabile sa captureze imagini de mare precizie.

Google a recunoscut ca deja are trimise avioane in recunoastere deasupra marilor orase, in timp ce Apple a achizitionat tehnologie high-tech de filmare. La testarile realizate in peste 20 de orase, aparatura a reusit sa filmeze prin ferestre.

Cei care sustin dreptul la intimidate, afirma ca tehnologia este un pas important catre o societate supravegheata de tip Big Brother.

Directorul Big Brother Watch, Nick Pickles, a avertizat ca in goana dupa harti cat mai detaliate, intimitatea oamenilor este afectata.

"Nu vom mai putea sa facem plaja in gradinile personale, fara sa ne facem griji ca un avion Google sau Apple trece pe deasupra noastra facandu-ne fotografii", avertizeaza Pickles. Directorul Big Brother Watch a afirmat ca cele doua companii ar trebui sa ceara permisiunea sa fotografieze casele.

Foto: googlemaps.ro

India: O romanca a fost arestata pentru luare de mita intr-o afacere cu armament... Val de atentate in Irak: zeci de morti si sute de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x