- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Roca nu este deloc obișnuită pentru că astfel de meteoriţi, din clasa „condrit carbonat”, reprezintă doar 3% din totalul celor descoperiţi pe Pământ. Obiectul conţine substanţe care ar fi putut să existe în Sistemul Solar în urmă cu 4,5 miliarde de ani, aceleaşi conţinute de planetezimalele care ar fi format şi adus apa pe planeta noastră, explică geologii, conform Digi24.
În anul 2019,pe data de 12 septembrie, peste 500 de oameni din Olanda, Germania, Belgia, Danemarca şi Marea Britanie au raportat apariția unui meteorit luminând cerul.
În ziua următoare, Erik Due-Hansen din Flensburg, Germania, a găsit în curtea casei sale o rocă neagră, de doar 24,5 grame, care a fost dusă la Institutul de planetologie al Universităţii Münster, unde a fost analizată, iar cercetătorii au stabilit că face parte dintr-o clasă rară de meteoriţi, „condrit carbonat”, ce datează de la începuturile Sistemului nostru Solar, potrivit phys.org.
Astfel de meteoriţi reprezintă doar 3% din totalul celor căzuţi pe Pământ şi sunt extrem de importanţi pentru că ei conţin informaţii despre compuşii care ar fi putut să existe în Sistemul Solar în urmă cu 4,5 miliarde de ani și de aceea descoperirea este considerată foarte importantă, scrie sursa.