Mexic a votat pentru SCHIMBARE! Lopez Obrador a câștigat alegerile la o diferență uriașă!

 

Andres Manuel Lopez Obrador și-a anunțat victoria în alegerile prezidențiale din Mexic. Veteranul politician de stânga, care s-a prezentat ca un „agent al schimbării”, a câștigat la o diferență uriașă conform rezultatelor preliminare.

Conform comisiei electorale, președintele ales Lopez Obrador a primit 53% din voturi în urma rezultatelor preliminare, mai mult de două ori față de următorul candidat.

„Astăzi ne-au recunoscut victoria!” le-a transmis Lopez Obrador susținătorilor săi în cadrul unui eveniment ce a avut loc în capitala Ciudad de México duminică seara.

Președintele Enrique Peña Nieto l-a sunat pe Lopez Obrador cu puțin timp înainte de începerea evenimentului pentru a-l felicita și s-a angajat să îl ajute să realizeze tranziția cât mai eficient. Lopez Obrador va prelua puterea pe 1 Decembrie.

Veteranul politician a dominat sondajele înainte de votul de duminică, iar cu 2 ore înainte de închiderea secțiilor de votare trei dintre principalii săi contracandidați și-au anunțat înfrângerea.

În discursul său către simpatizanți, Lopez Obrador a declarat că va lupta împotriva corupției și violenței din Mexic, spunând că acestea sunt o urmare a „regimului politic”.

„Suntem absolut siguri că acest rău este cauza principală a inegalității sociale și a inegalității economice” a spus acesta. „Din cauza corupției, violența a luat naștere în țara noastră.” a mai declarat Lopez Obrador.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe