Antena Căutare

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: Situația românilor din Catalonia este urmărită cu maximă atenție

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) urmărește cu maximă atenție și interes situația românilor aflați Catalonia, în contextul generat de recentele evenimente din această regiune spaniolă, potrivit unui comunicat de presă transmis.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) urmărește cu maximă atenție și interes situația românilor aflați Catalonia, în contextul generat de recentele evenimente din această regiune spaniolă, potrivit unui comunicat de presă transmis.

MRP recomandă cetățenilor români aflați în regiune să intre în contact cu autoritățile române pentru semnalarea oricăror situații care ar aduce atingere propriei securități.

Ministerul le solicită cetățenilor români să aducă la cunoștința misiunilor diplomatice ale României orice situații care le-ar putea afecta raporturile de muncă și relația cu autoritățile și instituțiile locale, precum și alte aspecte incidente generate de contextul actual.

MRP precizează că a prezentat setul de facilități operate de Guvernul României pe care cetățenii români care doresc să se reîntoarcă acasă au posibilitatea să le acceseze.

Potrivit MRP, orice mesaje ale românilor din regiune pot fi transmise în format electronic pe adresa: [email protected] și la numărul de telefon 0040.747.192.657, echipei de monitorizare a situației din Catalonia de la nivelul ministerului.

CITEȘTE ȘI: Peste 460 de răniți în confruntările cu poliția spaniolă, anunță primarul Barcelonei ! Catalanii se pronunţă asupra independenţei regiunii lor! Catalunya a devenit "a doua casă" pentru 110.000 de români Cum va fi afectată viaţa lor! UPDATE

Echipa de monitorizare constituită la nivelul MRP s-a aflat în legătură permanentă cu asociațiile românilor, cu parohiile din regiune, cu misiunile diplomatice ale României de pe teritoriul spaniol, încă din etapa organizării referendumului pentru independență, pentru a cunoaște nemijlocit situația reală a celor peste 130.000 de cetățeni români din Catalonia, se arată în comunicatul citat.

MRP amintește că autoritățile române resping cu fermitate și irevocabil 'declarația unilaterală de independență' a Cataloniei și își exprimă sprijinul deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Spaniei și speranța că situația din regiunea spaniolă va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituționale din acest stat, poziții exprimate de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Mii de persoane manifestează la Barcelona pentru unitate şi împotriva declarării independenţei Cataloniei... Alertă în toată Europa! O furtună CIUDATĂ seamănă PANICĂ pe tot continentul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x