Antena Căutare

Ministrul de Finante din Japonia: Batranii trebuie lasati sa moara mai repede

Ministrul de Finante al Japoniei a facut o declaratie surprinzatoare, cu care a jignit milioane de cetateni. Acesta a spus ca batranilor ar trebui sa li se permita sa „se moara mai repede” pentru a nu mai fi o povara pentru sistemul medical, relateaza The Guardian.

Taro Aso a devenit ministru de Finante in urma cu o luna si este unul dintre cei mai in varsta membri ai guvernului japonez. Cu toate acestea, la cei 72 de ani ai sai, a facut o declaratie care i-a suparat pe batranii tarii.

„Doamne fereste sa fii fortat sa traiesti cand tu iti doresti sa mori. M-as simti din ce in ce mai rau daca as sti ca (tratamentul) este platit integral de guvern. Problema nu se va rezolva decat daca sunt lasati sa moara mai repede”, a spus ministrul in timpul unei intalniri referitoare la reformele in sistemul de securitate sociala.

Ulterior, Taro Aso a explicat ca s-a referit la propriile sale dorinte: „Nu am comentat referitor la felul in care ar trebui sa fie asistenta medicala pentru bolnavii in faza terminala. Mi-am exprimat propriile pareri si nu a fost o declaratie general valabila”.

Foto: thespoiler.co.uk

Articolul continuă după reclamă
Guvernul francez va reduce ajutorul de repatriere acordat strainilor... Sursa islamista: Rapitorii din Algeria au primit "ajutor logistic" din Libia ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x