Antena Căutare

Oamenii custilor: Traiesc intr-un oras de milionari, dar inchisi ca animalele

Hong Kong. Centru economic de importanta globala si unul dintre cele mai bogate orase din Asia. Este locul in care populatia are cea mai mare speranta de viata de pe glob, iar media coeficientului de inteligenta al locuitorilor este cea mai ridicata din 81 de tari ale lumii. Are mai multe magazine Louis Vuitton decat Parisul si este casa pentru o multime de milionari. Cu toate acestea, in 2009, ONU a clasat Hong Kong-ul pe primul loc in topul  oraselor cu cea mai mare diferenta dintre saraci si bogati. Este un loc meritat de metropola asiatica, daca tinem cont de faptul ca zeci de mii de oameni traiesc in conditii greu de imaginat, in custi de sarma, inghesuite in cladiri care stau sa cada. Peste un milion de locuitori ai orasului traiesc la limita saraciei, din totalul de sapte milioane.

Pretul foarte mare al locuintelor si al chiriilor este o adevarata problema in Hong Kong. In timp ce milionarii stau in penthouse-uri de zeci de milioane de dolari, persoanele cu venituri reduse stau in custi. Pentru fiecare cusca se plateste o chirie de peste 120 de euro pe luna. Custile de metal au o lungime de 180 de centimetri si o latime de 75 de centimetri.

Cei mai multi asiatici care traiesc in aceste conditii nu au indeplinit cerintele pentru a primi ajutor social si au fost uitati de familie si prieteni. Din acest motiv, accepta sa stea in custi, asezate unele peste altele, in cladirile vechi din oras. Intr-o singura incapere pot sta si 20 de oameni, iar cei care stau in custile asezate direct pe podea platesc o chirie mai mare.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x