Potrivit analizelor, "persoanele care au mancat aceste seminte au de noua ori mai multe sanse sa aiba diaree cu sange si alte semne de infectie cu bacteria ECEH decat cele care nu au mancat", a declarat el, citat de AFP.
Exista analize "multiple", pe terenurile si produsele unei ferme din nordul Germaniei, Gärtnerhof din Bienenbüttel, care nu au putut dovedi cu certitudine prezenta bacteriei, dar "lantul de indicii este asa de important", incat se poate identifica originea contaminarii, au explicat oficialii citati.
La aceasta conferinta de presa au participat RKI, Oficiul federal pentru protectia consumatorului si securitate alimentara si Institutul federal pentru evaluarea riscurilor. Acestea au anuntat oficial ridicarea alertei decretate la sfarsitul lui mai impotriva consumului de castraveti, rosii si salate crude, care i-a costat deja sute de milioane de euro pe agricultorii europeni.
"Toate cele trei institute ale noastre sunt de acord ca nu mai exista motive sa se mentina recomandarea" privind consumul legumelor crude, a declarat unul dintre lideri. De altfel, se pare ca "sursa infectiei nu mai este activa", iar "numarul cazurilor noi a scazut", au declarat ei.
"Nu exista alta pista serioasa decat semintele germinate", a explicat Burger ca raspuns la o intrebare privind gradul de certitudine al autoritatilor ca sursa contaminarii o reprezinta doar semintele germinate.
Sursa: Jurnalul National
Foto: Intactimages / EPA
Zi istorica! CE da unda verde Croatiei pentru aderarea la UE in 2013... E.coli se apropie: bacteria ar fi provocat moartea unui bulgar...