Antena Căutare

Olanda declara ca Romania si Bulgaria nu pot adera la spatiul Schengen in "acest stadiu"

Olanda s-a alaturat miercuri statelor care sunt impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. "Suntem de acord cu Franta, Germania, Finlanda si alte tari pentru a spune ca Romania si Bulgaria nu pot, in acest stadiu, sa adere la spatiul Schengen", a declarat Ben Knapen, ministrul olandez al Afacerilor Europene, la finalul intrevederii de la Paris cu omologul sau francez, Laurent Wauquiez, relateaza AFP.

"Potrivit rapoartelor redactate de Comisie, prea multe puncte sunt deficiente pentru ca Romania si Bulgaria sa poata adera la spatiul Schengen (...). Am decis sa lucram la definirea unui ansamblu de criterii de respectat si, pornind de aici, sa punem la punct o foaie de parcurs pentru aderarea la spatiul Schengen", a continuat ministrul olandez al Afacerilor Europene.

Si Laurent Wauquiez a refuzat ideea unui "calendar" cu "date artificiale": "Da, Romania si Bulgaria au vocatia de a intra in spatiul Schengen, au depus eforturi imense pentru a ameliora eficacitatea la frontiere, lupta impotriva coruptiei, sistemul judiciar (...), dar criteriile nu sunt indeplinite", citeaza AFP.

Finlanda si Norvegia si-au exprimat si ele rezervele asupra aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

In spatiul Schengen, peste 400 de milioane de cetateni pot circula liber pe teritoriul a 25 de state, fara a fi nevoiti sa prezinte pasapoartele la granite. Desi Elvetia, Norvegia si Islanda, state care nu fac parte din Uniunea Europeana, au aderat la spatiul Schengen, Marea Britanie si Irlanda, doua tari insulare membre UE, au decis sa ramana in afara lui.

sursa:Antena3

Haiti: Proteste cu focuri de arma si gaze lacrimogene... Premiera in UE: Evaluarea Romaniei si a Bulgariei pentru Schengen, desecretizata!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x