Antena Căutare

Olanda se opune in continuare aderarii Romaniei la Schengen

Olanda nu si-a modificat pozitia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, a declarat ministrul bulgar de Externe Nikolai Mladenov, aflat la Bruxelles, relateaza Novinite.

Intrebat daca extinderea zonei Schengen va fi discutata la reuniunea ministrilor Justitiei si Afacerilor Interne din cadrul UE, care va avea loc in decembrie, Mladenov a declarat ca atitudinea Olandei pe acest subiect "nu a evoluat inca".

Astfel, Olanda ramane ultimul stat membru Schengen care se opune strict aderarii Bulgariei, dupa ce Finlanda si-a revizuit atitudinea la jumatatea lui noiembrie. Finlanda sustine ca va accepta o aderare in etape a celor doua tari daca raportul CE de la inceputul lui 2012 va fi unul pozitiv.

Olanda si Finlanda au blocat aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei, afirmand ca niciuna dintre ele nu a depus suficiente eforturi pentru a combate coruptia.

Sursa: Antena3

Amnesty International cere din nou arestarea lui George W. Bush pentru tortura... Aderarea Croatiei la UE, aprobata de Parlamentul European...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x