Antena Căutare

Orașul în care un om moare la fiecare 17 minute din cauza coronavirusului. Persoanele care vor primi ventilatoare, alese după criterii stricte

În Statele Unite, aproape 2.000 de oameni au murit până acum din cauza coronaviruslui. 450 doar în New York. Cadrele medicale de peste ocean nu sunt deloc departe de cele de noi. Pentru că nu au echipamente, iau în calcul să aleagă aleatoriu cine va primi aparate pentru a respira în cazul în care sunt pacienţi cu şanse egale de vindecare. Donald Trump a aprobat între timp planul de salvare a economiei de 2 trilioane de dolari şi a promis că vor fi produse 100.000 de ventilatoare în următoarele 100 de zile. 

”În următoarele o sută de zile o să primim de trei ori mai multe ventilatoare decât cele produse, în mod normal, în decursul unui an în Statele Unite.”, a spus Donald Trump, după ce Statele Unite au devenit epicentrul pandemiei de coronavirus. Sunt peste 100.000 de cazuri pe teritoriul american. În New York, un pacient moare la fiecare 17 minute. Iar lipsa acută de echipamente medicale provoacă spaimă în rândul doctorilor.

ALERTĂ! România, tot mai aproape de Scenariul 4. Un bărbat infectat acu noul coronavirus a murit, bilanțul ajungând la 30 de morți

”Nu avem destule măşti. Nu avem destule combinezoane. Trebuie să primim mai multe din partea guvernului federal şi celor responsabili.”, se plânge medicul Joneigh Khaldun.

Sunt medici şi asistente care folosesc o singură mască pe tură iar în momentul de faţă, în statul New York sunt mii de aparate pentru respiraţie artificială, în condiţiile în care, pentru a face faţă vârfului pandemiei ar fi nevoie de peste 30.000 de astfel de aparate.

Scenariile sunt sumbre. În New York se discută despre crearea unei loterii pentru a stabili care pacient va primi ventilator şi care nu. În Albama, în schimb, vor să interzică accesul la aceste aparate persoanelor care suferă de cancer, au probleme cardiace sau mintale. În cazul unei crize, aceste măsuri s-ar aplica inclusiv copiilor.

Alexandru Rafila, scenariu sumbru pentru România: ”Vom trece de 1.000 de cazuri de coronavirus pe zi!” Când se va întâmpla acest lucru

La Casa Albă, Donald Trump a semnat planul de salvare al economiei de 2.2 trilioane de dolari aprobat de Congres.

Între timp, Wuhan, locul de unde a plecat virusul ucigaş, au sosit primele trenuri cu pasageri. Dupa doua luni de izolare, oamenii s-au putut revedea cu cei dragi.

Italia, un nou record de decese! Guvernul ia în considerare să extindă carantina până la mijlocul lunii aprilie... Primul membru al unei familii regale care a murit din cauza coronavirusului. Prințesa Maria Teresa a Spaniei avea 86 de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x