Căutare Live

Peste 200 de migranţi s-ar fi înecat, după ce bărcile în care se aflau s-au scufundat. Cinci cadavre pluteau în apropiere: "Este o trezire dură la realitate"

Peste 200 de migranţi s-ar fi înecat după ce bărcile în care se aflau s-ar fi scufundat în largul coastei Libiei, a anunţat o organizaţie caritabilă spaniolă, citată de BBC News.

Peste 200 de migranţi s-ar fi înecat după ce bărcile în care se aflau s-ar fi scufundat în largul coastei Libiei, a anunţat o organizaţie caritabilă spaniolă, citată de BBC News.

Proactiva Open Arms a anunţat că a recuperat deocamdată cinci cadavre care pluteau în apropiere de două bărci răsturnate, fiecare cu o capacitate de peste 100 de persoane. O reprezentantă a organizaţiei, Laura Lanuza, a declarat că cele cinci victime recuperate erau tineri care s-ar fi înecat, scrie news.ro.

Ea a explicat că Proactiva se teme că cel puţin 240 de migranţi ar fi murit, pentru că bărcile sunt adesea supraîncărcate de traficanţii de persoane.

"Am adus la bord cinci cadavre recuperate din mare, dar pe nimeni în viaţă", a anunţat organizaţia pe Facebook. "Este o trezire dură la realitate în legătură cu suferinţa de aici, care este invizibilă în Europa", a adăugat Proactiva Open Arms.

Un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă italiene, care coordonează eforturile de salvare în zonă, a confirmat cinci decese.

Cel puţin 5.000 de oameni s-au înecat anul trecut, încercând să ajungă în Europa traversând Marea Mediterana.

ATENTAT LA LONDRA. Momente dureroase în Piața Trafalgar! Britanicii își plâng morții, după atacul terorist de ieri: &quo... La 24 de ore de la atacul din Londra, un atentat similar a fost dejucat în Anvers, Belgia...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri