Live acumiUmor Sezonul 10 (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Medic spaniol: "Vă credeți nemuritori? Priviți" Cum s-au "măcinat" plămânii unui tânăr de 28 de ani, în doar trei zile de la infectarea cu Covid-19

Noul tip de coronavirus afectează plămânii și din momentul în care se instalează în corp, maladia poate ajunge la forme severe, care pur și simplu îi "macină". O spune un medic spaniol care face un apel la tineri să nu se creadă nemuritori. Doctorul din Spania arată, ca dovadă, pămânii unui tânăr de 28 de ani, după doar trei zile de la infectarea cu Covid-19.

Radiografiile la plămâni ale unui tânăr de 28 de ani din Spania

Twitter

Doctorul este pneumolog în Spania, iar pe contul său de Twitter a apărut un mesaj acid, însoțit de două radiografii ale unui tânăr de 28 de ani, spaniol și el, a cărui stare s-a agravat după ce s-a infectat cu noul tip de coronavirus.

Citește și:

„Fetița mea se luptă cu COVID-19, la doar două luni de viață! Nu mai putea respira! Eu și tatăl ei nu putem fi lângă ea! Rugați-vă pentru noi!”. O mamă, mesaj sfâșietor!

În doar trei zile, plămânii bărbatului au fost măcinați de penumonie, lucru pe care medicul îl explică în imaginile atașate.

„Pentru cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă în parc fără să acorde atenție ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter.

Prima radiografie a fost realizată în a 12-a zi de boală a tânărului, a doua în a 15-a zi de boală, după cum sugerează și imaginile.

Medic spaniol: "Vă credeți nemuritori? Priviți" Cum s-au "măcinat" plămânii unui tânăr de 28 de ani, în doar trei zile de la infectarea cu Covid-19

Citește și: Medic în lacrimi: "Ni s-a spus să-i lăsăm să moară pe cei bătrâni!" Sistemul medical din Spania, în topul celor mai bune din lume, este în colaps

Spania, a doua cea mai afectată țară de Covid-19 din Europa, după Italia

Parlamentul spaniol a adoptat în noaptea de miercuri spre joi un text prin care prelungeşte de la 15 la 30 de zile starea de urgenţă declarată în Spania în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, al cărui bilanţ al deceselor l-a depăşit pe al Chinei, unde a apărut epidemia în decembrie, relatează Reuters.

Izolarea aflată în vigoare în ţară şi închiderea şcolilor, restaurantelor şi majorităţii magazinelor a fost prelungintă, astfel, până la 14 aprilie.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, anunţat miercuri de Ministerul Sănătăţii, Spania a înregistrat 738 de decese suplimentare într-o singură zi, bilanţul total almorţilor crescând astfel la 3.434 de decese.

Recomandari