Antena Căutare

Politician britanic: "Atacurile de la 11 septembrie ar fi putut fi evitate, daca nu exista un razboi intre FBI si NSA"

Potrivit unui politician britanic de opozitie atacurile de la 11 septembrie ar fi putut fi evitate daca FBI si NSA nu se certau pe tema liderului operatiunii de anihilare a teroristilor.

David Davis, a relatat, miercuri, in Parlament, ca serviciile secrete americane au avut sansa de a preveni atacurile de la 11 septembrie, insa birocratia a facut ca operatiunea "Foxden" sa fie un esec, scrie Daily Mail.


Politicianul sustine ca vina pentru esecul operatiunii apartine celor doua agentii, care s-au certat timp de un an pe tema cine ar fi trebuit sa-si asume responsabilitatea. Astfel, operatiunea a fost aprobata pe 8 septembrie 2001, deci cu doar trei zile inainte de atacurile din SUA.

"Planul era simplu. Deoarece talibanii doreau echipament de provenienta americana pentru noua lor retea de telefonie, asta ar fi permis FBI si Agentiei de Securitate Nationala (NSA) sa introduca circuite suplimentare in toate echipamentele inainte ca acestea sa fie trimise in Afganistan. Odata instalate, aceste circuite suplimentare ar fi permis FBI si NSA sa inregistreze sau sa intercepteze orice linie telefonica sau telefon mobil din Afganistan. FBI ar fi putut cunoaste durata si ora unui apel, numele celui care suna, numarul apelat si chiar si codul PIN al apelantului", a sustinut David Davis in Parlament.

"FBI si CIA s-au certat mai mult de un an. Astfel ca o mare sansa a fost ratata", a mai spus David Davis, care este purtatorul de cuvant al departamentului de securitate al Opozitiei.

Potrivit sursei citate, politicianul a facut aceste dezvaluiri deoarece autoritatile americane au fost extrem de agresive in incercarea de a tine departe de opinia publica acest caz, care ar fi putut ajunge in justitie, din cauza neintelegerilor ce s-au ivit intre cei trei potentiali parteneri in afacere - un american, Ehsanollah Bayat, si doi britanici, Stuart Bentham si Lord Michael Cecil.

Arhivele personale ale lui Nelson Mandela pot fi consultate pe internet... Seful statului bulgar a facut o gafa, numindu-l pe Vaclav Klaus presedintele Poloniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x