Antena Căutare

Polonia: 8000 de oameni la marsul International al Vietii, un omagiu adus evreilor

Marsul International al Vietii are loc in fiecare an in Polonia, in luna aprilie. De aceasta data opt mii de oameni s-au adunat laolalta ca sa le aduca un omagiu evreilor care si-au pierdut viata in lagarele naziste.

Participantii au parcurs cei trei kilometri care despart lagarul Birkenau de cel de la Auschwitz, locuri in care aproape doua milione de oameni au murit in camere de gazare.

La mars au participat si veterani americani care au luptat in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

La finalul marsului, sase faclii mari au fost arborate in fata Memorialului din Birkenau, in memoria celor sase milioane de evrei ucisi in timpul razboiului.

In timpul Holocaustului si-au pierdut viata si prizonieri politici polonezi, homosexuali, rromi sau persoane cu dizabilitati.

Auschwitz-Birkenau, complexul de lagare de concentrare si exterminare al Germaniei naziste, a fost eliberat de Armata Rosie in ianuarie 1945.

Foto:forward.com

Pakistan: Doctorii au indepartat chirurgical patru din cele sase picioare ale "bebelusului caracatita"... Regina Elisabeta a II-a implineste 86 de ani: Ceremonii grandioase sunt asteptate in Hyde Park, din Londra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x