Antena Căutare

Polonia suspenda ratificarea controversatului acord ACTA

Procesul de ratificare al acordului de lupta impotriva pirateriei online ACTA a fost suspendat in Polonia pe motiv ca au fost insuficiente consultari pe marginea unui document atat de important, conform HotNews.

Premierul polonez Donald Tusk spune ca a fost suspendat pana la final de an procesul de ratificare pe plan intern a ACTA, motivatia fiind ca s-au facut prea putine consultari pe tema acestui acord controversat.


Premierul polonez Donald Tusk spune ca Polonia a avut parte si de cele mai ample demonstratii, atat in strada cat si online unde site-uri guvernamentale au fost atacate de hackeri suparati pe decizia autoritatilor de la Varsovia. Tusk a mai spus ca daca se va considera ca ACTA pune in pericol drepturile internautilor, acest acord va fi respins cu totul.


22 de state UE, inclusiv Romania, au semnat pe 26 ianuarie ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) un acord multilateral care propune o serie de standarde internationale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala. Acordul a fost negociat la nivel global intre mai multe tari europene, SUA, Australia, Coreea de Sud si Noua Zeelanda, printre altele.

Tratatul nu se refera doar la pirateria online, cum e cazul SOPA, ci acopera si comertul cu produse contrafacute. Multe organizatii au criticat intens acordul, motivand ca internetul va fi cenzurat, iar userii nu vor mai avea decat foarte putin din libertatea din prezent.

Foto: EPA/Intact Images

Record de temperatura scazuta in Elvetia: -35,1 °C la Samedan... Demisia lui Boc, in mass-media internationala: "Prim-ministrul Romaniei demisioneaza in urma protestelor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x