Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Pregatirile pentru Anul Nou evreiesc au inceput: Zidul Plangerii a fost curatat de hartiutele cu rugaciuni

Rabinii din Ierusalim au inceput pregatirile pentru Anul Nou evreiesc. La Ierusalim a avut loc ceremonia de scoatere a rugaciunilor ascunse in Zidul Plangerii, operatiune realizata cu ajutorul unor bete speciale.

Milioane de credinciosi vin anual in Ierusalim si multi dintre ei isi scriu rugaciunile pe biletele de hartie pe care le pun in Zidul Plangerii, cel mai sfant loc pentru evreii din intreaga lume. Rabinii au misiunea de a strange aceste biletele in mare taina, de doua ori pe an. Misiunea este indeplinita cu ajutorul unor bete speciale, iar rabinii trebuie sa fie atenti sa nu deterioreze in vreun fel peretii Zidului.

Dupa ce iau rugaciunile, se asigura ca nimeni nu le citeste si le ingroapa pe Muntele Maslinilor, conform traditiei mozaice. Biletelele se colecteaza de doua ori pe an, inaintea Anului Nou Evreiesc, sarbatorit pe 16 septembrie, si inainte de sarbatoarea Exodului.

Cine nu are ocazia sa ajunga la Ierusalim isi poate trimite dorintele pentru noul an prin fax sau e-mail, in schimbul unei taxe modice. Zidul Plangerii este tot ce a mai ramas din vestitul Templu al lui Solomon.

Recomandari