Antena Căutare

Premiera dupa al doilea Razboi Mondial: Bundeswehr, autorizata sa intervina pe teritoriul Germaniei

Curtea Constitutionala din Germania a autorizat folosirea armatei (Bundeswehr) pe teritoriul national, impotriva unor eventuale amenintari teroriste. Decizia este o premiera dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. Pana acum, armata avea doar misiuni de aparare nationala.

Potrivit deciziei Curtii Constitutionale din Germania, armata va putea sa intervina pe teritoriul national "in cazul de situatii exceptionale de natura catastrofica". Autorizatia exclude insa clar "pericolul reprezentat de o multime care protesteaza". De asemenea, Bundeswehr nu are autorizatia de a dobori avioane care transporta civili, chiar si in cazul in care ar fi vorba despre o deturnare de catre teroristi, ci doar sa efectueze tiruri de avertisment pentru a forta aparatul sa aterizeze.

Recurgerea la fortele armate nu este posibila decat ca "ultim recurs", potrivit legii fundamentale germane. Guvernul in ansamblul sau va putea decide cazurile de extrema urgenta care justifica o astfel de operatiune, aceasta sarcina neputand fi delegata ministrului Apararii.

Foto: wikipedia.org

Cum e vremea pe Marte? Rover-ul Curiosity a inregistrat temperaturi de peste ZERO grade Celsius... Grecia, in alerta: Au fost depistate zeci de cazuri de MALARIE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x