Astfel, jurnalistii britanici vorbesc despre ”Un abator nefericit dintr-un colt al Romaniei”, ca reprezentand principala sursa a scandalului din Marea Britanie. Ancheta lor jurnalistica a relevat faptul ca romanii au transat si au etichetat corect carnea.
In plus, autoritatile romanesti au stabilit ca abatorul de la Doly-Com este una dintre cele doua surse de provenienta a carnii de cal care, la un moment dat, pe parcursul lantului tehnologic, a ajuns sa fie vanduta fraudulos sub eticheta carnii de vita. Iulian Cazacut, directorul general al abatorului, a afirmat, pentru Daily Mail: “Tot ceea ce am vandut a fost corect etichetat si correct inregistrat. Am vandut carne de cal ca fiind carne de cal. Suntem cercetati de autoritatile din Romania".
Cealalta firma este Carm-Olimp din Brasov.
Jurnalista care a informat PRIMA despre demisia Papei: “Am dat stirea si am inceput sa plang”... O romanca, nominalizata la premiul Pulitzer si autoare de bestseller in SUA...