Antena Căutare

Profetul crizei, Nouriel Roubini, despre urmarile uciderii lui bin Laden

In timp ce americanii sunt euforici ca au scapat de inamicul public numarul unu al Americii, celebrul economist Nouriel Roubini, cel care a estimat cu acuratete magnitudinea crizei financiare globale, spune ca vestea uciderii lui Osama se prea poate sa nu fie una prea buna pentru americani pe termen lung.

Asta pentru ca uciderea lui Osama nu va aduce mari schimbari pe plan geopolitic. In plus, va avea urmari negative pentru economia globala pentru ca, spune el, "cineva ar putea decide sa-si arate muschii prin atacarea Statelor Unite sau a unei alte parti din Vest", fapt ce ar reprezenta un risc semnificativ pentru economia globala, scrie Forbes.

Mai mult, firma de consultanta a lui Roubini a prezentat o pozitie oficiala asupra mortii lui Osama bin Laden, in care arata ca uciderea acestuia ar putea da o si mai mare putere gruparii al- Qaeda.

Si alti economisti si-au spus parerea in legatura cu efectele mortii lui bin Laden asupra economiei. "Moartea lui Osama nu este un mare eveniment. In plus, pentru America, uciderea lui Osama nu e deloc de bine, pe termen lung", a declarat celebrul economist Fabius Maximus.

"Reactia euforica a pietei nu are viata lunga. Bin Laden mort nu inseamna un impact imediat asupra castigurilor, a somajului sau a expansiunii economice", a spus Barry Ritholtz. El este de acord cu opinia lui Roubini, potrivit careia efectele mortii lui Osama pot fi negative, iar atacurile teroriste asupra SUA se vor inmulti. Totusi, pe termen lung, Ritholtz vede un potential ridicat al democratiei in lumea araba, un pret mai scazut al petrolului si stabilitate in Orientul Mijlociu. "In mare, ar putea fi un fapt pozitiv. Beneficiile pot aparea, insa este nevoie de timp", a mai spus Ritholtz.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Un roman, fata in fata cu Osama Bin Laden... IMAGINI SOCANTE! Copii tinuti in custi de catre proprii parinti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x