Antena Căutare

Referendum controversat, pentru independenta Kosovo

Peste 35.000 de sarbi din nordul Kosovo sunt chemati la urne sa voteze in cadrul unui referendum controversat, menit sa denunte concesiile facute de Belgrad, la presiunea UE, in favoarea unui Kosovo independent.

Sarbii trebuie sa raspunda cu "Da" sau "Nu" la intrebarea: "Acceptati institutiile pretinsei republici Kosovo instalate la Pristina?".

Cele 82 de sectii de vot repartizate in aceste municipalitati s-au deschis la ora 6.00 GMT (8.00, ora Romaniei) si se vor inchide la 18.00 GMT (20.00, ora Romaniei). Iar votul va continua si miercuri.

Referendumul a inceput cu doua zile inainte de implinirea a patru ani de la proclamarea unilaterala a independentei de catre majoritatea albaneza din Kosovo, la 17 februarie 2008. Sarbii din Kosovo si Belgradul refuza sa recunoasca aceasta actiune.

VIDEO! Inundatii in desert: Ploi abundente in Chile, cea mai secetoasa regiune a planetei... ONU condamna atentatele asupra diplomatilor israelieni. Iranul neaga implicarea...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x