Antena Căutare

Reportaj BBC: Familiile de romi din Romania, inchise cu un nou zid

Zidurile ridicate de primarii romani in zonele comunitatilor de romi au ajuns subiect de stire internationala. Jurnalisti de la BBC au venit sa vada cum traiesc oamenii in spatele acestor pereti. Mai ales ca avem deja doua localitati, unde edilii au separat astfel comunitatea: Tarlungeni, judetul Brasov si Baia Mare.

Romanii au avut dintotdeauna divergente cu minoritatile de etnie roma. Iar aici, in orasul transilvanean Tarlungeni, primarul a ridicat un zid care sa desparta cele doua comunitati. Iar jurnalistii de la BBC au venit special in Romania sa vada asta. Mai exact, cum traiesc romii. Zidul din Tarlungeni a fost ridicat in 2009. Anul trecut, a aparut cel din Baia Mare.

Conditiile in care traiesc romii sunt de neimaginiat, au remarcat jurnalistii de la BBC. Nu exista apa potabila sau curent. Iar zidurile arata ca dupa razboi. Reportajul are sase minute si a fost postat ieri.

VEZI reportajul BBC!

SUA se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 25 de ani... Ipoteza: Presedintele Siriei, ranit in atentatul de miercuri. Sotia sa ar fi fugit in Rusia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x