Antena Căutare

Republica Moldova condamna ocupatia sovietica, Rusia considera gestul analfabetism istoric

Decizia luata de conducerea Moldovei, de a comemora ziua de 28 iunie ca „Zi a victimelor ocupatiei sovietice din 1940”, atunci cand „cand trupele sovietice au ocupat teritoriul Basarabiei si partea de nord a Bucovinei, contrar vointei populatiei acestor tinuturi”, nu a lasat fara reactie Moscova

Reactia Kremlinului a venit prin intermediul lui Konstantin Kosaceov, presedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Relatii Externe. "Este o prostie si un alfabetism istoric. E regretabil faptul ca pentru guvernarea actula a Moldovei sunt mai importante dividendele politicii interne decat adevarul istoric si responsabilitatea morala pentru ceea ce se intampla", a declarat oficialul rus, citat de unimedia.md. Apoi s-a ma linistit si a completat spusele cu un ton indiferent... „nu trebuie sa reactionezi la o prostie, fie si la nivel politic".

Kosaceov a vorbit si despre situatia politica din Moldova, aratand ca totul se intampla la nivel de decizie doar din cauza faptului ca "guvernarea actuala din Moldova lupta cu opozitia comunista". Presedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Relatii Externe are si o opinie separata fata de resturile Armatei a 14-a, cantonate in Transnistria: "Rusia trebuie sa reactioneze la calificarea trupelor ruse din regiunea transnistreana drept trupe de ocupatie"!

Sursa: jurnalul.ro

Coreea de Nord cere SUA despagubiri de 65 trilioane de dolari... VIDEO! Cofondatorul uitat al Apple...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x