Antena Căutare

„Roland Berger“ va crea o agentie europeana de rating, ca alternativa la monopolul SUA

Rabdarea europenilor fata de marile agentii S&P, Moody’s si Fitch a ajuns la capat. Po­trivit publicatiei germane „Capital”, compania Roland Berger va incepe sa acorde ratinguri suverane din trimestrul doi 2012, ban­ci­le putand obtine note de credit in a doua ju­ma­ta­te a anului viitor.

Companiile si produsele fi­nan­ciare ur­meaza sa intre in vizor in 2013. Pana atunci insa, pen­tru asigurarea finantarii viitoarei agentii, in ur­matoarele luni va fi infiin­tat un corsortiu for­mat din 25 de participanti, care vor contribui fie­ca­re cu 10 mil. euro.

„Discu­tam cu mari com­pa­nii fi­nan­­ciare din Germania, Franta, Elvetia, Ita­lia", a declarat Marcus Krall, partenerul Roland Ber­ger, precizand ca agentia va folosi un model pro­priu de functionare: ra­tin­gul va fi platit de in­­vestitori la un pret la ju­matate fata de cel prac­ticat de con­curentii ame­ricani.

Roland Berger nu este pri­ma com­panie cu ase­me­nea ambitii. La ro­lul de agen­tie europeana de rating „candidea­za" in­clu­siv asiguratorul fran­cez Coface, precum si un grup de firme elvetiene.

Sursa: Financiarul

VIDEO! Printul Charles danseaza cu entuziasm pe ritmuri africane... Al Qaeda va lansa filme de animatie care sa incurajeze terorismul in randul copiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x