Antena Căutare

Romanii isi cumpara in Italia „prima casa”

Romanii sunt campioni la cereri de imprumuturi pentru achizitionarea unei locuinte, insa nu la ei in tara, ci in Italia, unde piata creditelor este in crestere. Mai mult de una din 10 cereri de imprumut pentru achizitionarea unei „primei case” in Peninsula vine din partea imigrantilor, iar intre doritorii straini la cumpararea unei locuinte pe primul loc se afla romanii, cu 32,4% din totalul de cereri.

Un imigrant care vrea sa-si cumpere o casa in Italia cere, in medie, potrivit unui studiu facut de mutui.it si citat de ANSA, 132.000 de euro (echivalentul a aproximativ 80% din valoarea imobilului cumparat).

Potrivit analizelor facute de brokeri, in comparatie cu media ceruta de italieni ca imprumut de la banci pentru cumpararea unei locuinte, imigrantii cer sume mai mici, ceea ce inseamna ca sunt interesati de imobile de valoare inferioara, raportat la medie (165.000 de euro, fata de 200.000 de euro).

Raportat la valoarea casei pe care vor sa o cumpere, strainii cer un procent mai mare, comparativ cu italienii, care in medie opteaza pentru sume ce reprezinta 75% din costul total al imobilului.

Presa italiana ii remarca pe romani ca fiind comunitatea straina cea mai interesata sa-si achizitioneze o locuinta in Peninsula. Circa un imprumut din trei cerute de straini este facut de un cetatean roman.

Comunitatea romanilor a crescut foarte mult in ultimii ani si e prima ca numar in Italia, subliniaza presa din „Cizma". In clasamentul cererilor de imprumut venite din partea strainilor, romanii sunt urmati, la mare distanta, de albanezi, cu 5,73% din numarul de cereri de credite analizate.

Circa 1,5 milioane de romani au ales sa paraseasca Romania pentru a se stabili in Italia. Comunitatea romaneasca din Peninsula este concentrata in special in zonele Roma, Torino, Milano. Barbatii romani lucreaza mai ales in domeniul constructiilor, iar femeile s-au indreptat catre ingrijirea batranilor, a copiilor, precum si servicii de menaj.

Sursa: Jurnalul National

UPDATE Video! Vezi filmul asasinarii lui Osama bin Laden... Populatia lumii va depasi 10 miliarde pana la sfarsitul secolului XXI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x